Tag del av information genom att klicka på länkarna till vänster.

”Nyhetsbulletin”

2015-11-09
”Inbjudan till medaljcermoni”, Mali 02. 2015-12-11
Ceremonin genomförs fredag den 11 december kl 13:30. Kamratföreningen samlas i ”Kyrkvalvet” (slutvärnet) kl 13.00. Efteråt bjuder K 3 bl.a. kamratföreningen till fika på mässen. En förutsättning för att få detta är att Du anmäler enligt nedan.

Anmälan om deltagande sker på mailadress: anhorig-veteran-k3@mil.se senast den 6 december
och meddela samtidigt att Du tillhör kamratföreningen!

Hoppas att Du har möjlighet att närvara, så att vi blir ett antal runt föreningens standar!
För styrelsen!
PS! Varm klädsel rekomenderas. DS

2015-11-01
Inbjudan, anmälan samt beställning av standar mm finns nu upplagt på fliken ”Livhusarövningar” till vänster på denna sida.

2015-06-16
Kamratförenings medlemmar inbjudes att deltaga vid medaljcermoni för Mali 01, den 26/6 kl 12.15. Detaljprogam samt övriga anvisningar hittar ni om ni klickar här.

2015-06-15
För information om Veteranmarschen den 14/8, klicka här

2015-05-23
Klicka på denna länk, detaljprogram, så hittar ni allt som händer under Nationaldagsfirandet i Karlsborg. På kvällen går vi ut tillsammans för att äta middag, på egen bekostnad, på någan av Karlsborgs restauranger. Därefter samlas vi på mässen för samkväm.

Väl mött i Karlsborg för att fira Nationaldagen tillsammans med Livhusarer
PERGITE

2015-03-02
Här hittar ni information om veterankortet. Klicka här

2015-02-17
Styrelsen hoppas nu att tidningen Livhusaren har nått ut till alla betalande medlemmar och att den har gett er mycket nöje under läsningen. Det vore roligt att få in lite synpunkter på tidningen av er medlemmar, antingen via en recension på vår Facebooksida eller genom ett mail till webmaster.

Fliken ”Livhusarövningar” (här till vänster) är nu uppdaterad med information om årets Livhusarövningar. Informationen kommer att uppdateras allt eftersom övningsledarna blir klara med sina förberedelser, så håll ögenen öppna.

2014-10-25

Nu hittar ni inbjudan och anmälan till Livhusarövning 5 på fliken ”Livhusarövningar” till vänster på denna sida.

2014-09-21
Livhusarernas Kamratförening var väl representerade vid vår ordförandes minnesstund i dag i Djäkneskolans aula. Det var en ljus och fin minnesstund där Jens Ramhöj höll tal för Kamratföreningen. Bengt Sandahl talade för kamraternas räkning och Börje Berkelind, nuvarande stabschef, för K3.

Här nedan kan ni ta del av Jens tal.
”Tänk inte enbart med sorg på att han är död, tänk också med glädje på att han har levt” skrev en god väns hustru till mig en gång efter hans bortgång.
Vi i Livhusarernas kamratförening vill gärna ta fasta på detta, att utöver att sörja, med glädje minnas vår energiske, glade, medryckande och entusiasmerande ordförande och vän, och ljust bevara hans minne.
Uno gick tidigt med i Livhusarernas kamratförening och var dess ordförande under inte mindre än 18 år. Utöver detta var Uno aktiv i kamratföreningen på andra sätt, bland annat som redaktör för tidningen Livhusaren i många år och som guide i samband med föreningens resor. Och ni kan vara säkra på att vart vi än ställde färden i landet, så försummade Uno aldrig ett tillfälle att prata om skaradjäknarna, sin kärlek till Skara, Skaraborg och Västergötland.
Jag ser ju inte minst här i salen, hur stort verksamhetsområde Uno hade och förstår hur mycket han betytt för många. Vi i Livhusarernas kamratförening är glada för att vi lärt känna officeren och kavalleristen Uno, en karriär som präglat Uno under hela sin tid här på jorden.
Med en fin blandning av allvar och skämt och med glimten i ögat ledde Uno föreningens verksamhet och skapade en unik sammanhållning och trivsel som lockat både gamla och nya kavallerister till föreningens verksamhet genom åren. Vi skall försöka att gå vidare i Unos fotspår, även om det inte är lätt att fylla det tomrum som han lämnar efter sig.

Ulla, Mats, Vilhelm, hela familjen – vi tänker på er.

Tack!
I sitt avslutningstal sa Mats Bohman lite om minnesfonden och uppmanade alla att bidra. Han nämnde särskilt Livhusarernas kamratförening som bidragit till fonden utöver det vanliga.

Vill ni bidra till fonden finns information om fondens syfte mm här under.

2014-08-25

Uno Bohmans minne

För att hedra Uno Bohman och minnas hans gärning arrangeras en Minneshögtid lördagen den 20 September kl 14:00 i Djäkneskolans aula, Skara.
Tal anmäls före 18/9 till Gösta Karlsson, gosta@skaramail.se, 0511-12891, 070-3218500.
Välkomna!

För att hedra Unos minne kan även gåvor lämnas till Uno Bohmans minnesfond, för stipendium inom Skaras kultur och föreningsliv.
Bankgiro 560-1703.

Fakta om Uno Bohmans minnesfond
För främjande och premiering av särskilda insatser inom Skaras kultur och föreningsliv.
Minnesfondens syfte är att i Uno Bohmans anda uppmärksamma och uppmuntra insatser för och inom Skaras kultur och föreningsliv samt bevarandet av historia och traditioner.
Alla inkommande medel kommer att betalas tillbaka i form av stipendium och ingen del åtgår till eller för administration.
Styrelsen består av närmaste familjen, samt Gösta Karlsson för oberoende insyn i beslut och transaktioner.
Stipendiater kommer att uppmärksammas i samband med nationaldagsfirandet i Skara.
Förslag på stipendiater skickas med motivering till mats.bohman@stenum.nu