Ordföranden har ordet

K 3 Standar

Bäste Livhusar!

Styrelsen har nu sammanträtt för att diskutera detaljerna avseende årets verksamhet enligt de riktlinjer som årsmötet fastställde i december.

Vi står nu inför ett nytt spännande verksamhetsår vi och ser fram emot att få hälsa dig välkommen till olika aktiviteter. Utöver detta kommer du, som vanligt, att få tidningen ”Livhusaren 2023” hem i brevlådan strax före jul. Jag ber dig att hålla Kamratföreningen uppdaterad när det gäller din mail- och postadress så att du säkerställer att du får alla information. Årets tidning berättar om 1900-talet, ett mycket intressant århundrade med en mängd olika krigsförband för regementet att utbilda och vidmakthålla.

Den information du kommer att få inom kort innehåller följande:

– Ett försättsblad (detta dokument).

– Information om Veterandagen den 29 maj

– Inbjudan till Husarövning 1

– Inbjudan till Husarövning 2

– Inbjudan till Husarövning 3

– Årsmötesprotokoll 2022.

Som du ser så inbjuder föreningen dig att medverka i ett antal aktiviteter.

Husarövning 1 (föreningens vårresa) går i år till Södermanland, det landskap som tillsammans med Uppland bildade grunden till vårt regemente. Vi kommer både att besöka försvarsmuseet ”Arsenalen” och Södermanlands ”huvudstad” – Strängnäs, som i år fyller 500 år! Läs mer i ”inbjudan till Husarövning 1”.

Husarövning 2 innehåller ett besök i Karlsborg på Nationaldagen där du kommer i närkontakt med regementet i form av utställningar och en förevisning utöver allt annat som finns att uppleva under Nationaldagen i Fästningen. Läs inbjudan!

Husarövning 3 är planerad som en kvällsaktivitet där vi träffas ute på övningsfältet Hammarnäset/Vedgårdsplan, äter en bit mat tillsammans och därefter kommer i närkontakt med terrängbil 16 ”Galten” och några av förbandens vapen.  

Husarövning 4 – är som vanligt förlagd till regementets högtidsdag dvs i närhet av den 4 dec. Vi träffas, lyssnar på föreläsningar, lyssnar till fin musik av Marinens musikkår, äter högtidsmiddag, deltager i regementets högtidsceremoni i kyrkan och genomför årsmöte. Särskild inbjudan till denna aktivitet, som i år genomförs 30 nov – 1 dec, får du i höst.

Jag vill med detta hälsa dig välkommen till ett aktivt år med Livhusarernas kamratförening!

Jens Ramhöj

Ordförande

Ordf på Sannahed